Search found 32 matches

by GSJ_NZ
Wed Nov 06, 2019 9:05 pm
Forum: Help and Troubleshooting
Topic: Solus3D Home cycle not running
Replies: 13
Views: 7434

Re: Solus3D Home cycle not running

If you’re new to the machine or not willing to open your printer up, check with your supplier first. If your printer doesn’t have the tilt motor and plate upgrade kit, now would be a good time to do it. Also, I’m not an expert so don’t assume this is the best process, but it worked for me. You’ll ne...
by GSJ_NZ
Wed Nov 06, 2019 1:06 am
Forum: Help and Troubleshooting
Topic: Solus3D Home cycle not running
Replies: 13
Views: 7434

Re: Solus3D Home cycle not running

Just had a similar event last week.
In my case it turned out the tilt plate wasn't engaging its stop / home switch as a small screw used to engage the switch had worked its way loose.
I could hear the tilt motor trying to move after the build arm had reached zero. Is yours doing the same?
by GSJ_NZ
Thu Feb 21, 2019 5:09 am
Forum: Gallery
Topic: ROGANS-HEROES prints
Replies: 25
Views: 20423

Re: ROGANS-HEROES prints

Fantastic work as always! Nice smooth prints too. Thanks for sharing.
by GSJ_NZ
Tue Jan 22, 2019 11:11 pm
Forum: Help and Troubleshooting
Topic: Print fail?
Replies: 4
Views: 1503

Re: Print fail?

Are you checking your Rhino support structures in Netfabb? When I was making most of my supports in Matrix it always surprised me how many had issues, even when they checked out as being valid and closed within Matrix. Lost quite a few prints that way before I started using Netfabb. Also, as Mongerd...
by GSJ_NZ
Wed Aug 15, 2018 2:44 am
Forum: Gallery
Topic: new parts in my Solus
Replies: 0
Views: 9781

new parts in my Solus

I wasn’t expecting any improvement when I replaced a faulty tilt motor, but my first print with the new tilt plate, quartz, and the tilt motor upgrade kit has given me the smoothest surface on the "test ring" I’ve ever had. 42xy, 30z.
by GSJ_NZ
Tue Jun 05, 2018 9:56 pm
Forum: Hardware
Topic: Motor grinding during homing, and no reset
Replies: 4
Views: 5673

Re: Motor grinding during homing, and no reset

I have what sounds like a similar issue, and its happens once or twice every few months. I’m not sure what the cause is, and it may not be related to the cause of your issues, but here’s a routine suggested to me by Reify: Remove power to the printer and remove the USB cables from the printer and la...
by GSJ_NZ
Mon Jul 24, 2017 10:55 pm
Forum: Hardware
Topic: Vat leaking
Replies: 2
Views: 2679

Re: Vat leaking

Hi Kevin, I’ve had that happen, and someone here suggested curing some resin to fix the leak. It worked and I’m still using the vat a year later. Remove all the resin from within the vat and then remove the film. Remove almost all of the resin from around the outside edge of the vat walls but leave ...
by GSJ_NZ
Fri May 26, 2017 7:48 am
Forum: Gallery
Topic: Something completely different
Replies: 14
Views: 7875

Re: Something completely different

That's an awesome print Lawrence, and a cool bit of modelling too!
by GSJ_NZ
Mon May 01, 2017 9:58 pm
Forum: Gallery
Topic: ***Totally Stoked!!***
Replies: 411
Views: 195239

Re: ***Totally Stoked!!***

As always, great prints, and thanks very much for sharing them!
by GSJ_NZ
Wed Mar 01, 2017 7:23 pm
Forum: Hardware
Topic: Auto projector shut down
Replies: 8
Views: 5518

Re: Auto projector shut down

I had that when I switched over to contour, but reistalling the driver for rs232 fixed it. Search the forum, I think its in here somewhere