Solus3D Home cycle not running

This section is for specific instructions for daily operations of the Solus printer and for troubleshooting. User submitted tips, etc. should go in the "Tips and Tutorials" section.
KentaTakashi
Posts: 7
Joined: Sun Oct 15, 2017 1:33 am

Solus3D Home cycle not running

Postby KentaTakashi » Wed Oct 25, 2017 4:58 am

I have tried the unplug -replug method. ( but it is wildly inconsistent) with this time not working at all

I have tried replacing the cable as suggested by support also no help.


I need this to consistently work without it failing every time i try to run a print

Any help and suggestions anyone figure out a permanent solution. Any software solutions for Reify?
User avatar
mongerdesigns
Solus Guru
Posts: 1909
Joined: Sat Apr 25, 2015 5:16 pm
Location: Los Angeles
Contact:

Re: Solus3D Home cycle not running

Postby mongerdesigns » Wed Oct 25, 2017 6:37 am

Kevin,

Email me tomorrow morning and I can connect and test it. We’ll get it fixed for you. Info@junction3d.com
Monger Designs a.k.a. Monger
http://www.mongerdesigns.com

Junction3d - Official US Distributor for the SOLUS 3D PRINTER
http://www.junction3d.com

Follow us on Instagram!
https://www.instagram.com/junction3d/
User avatar
reify
Site Admin
Posts: 558
Joined: Mon Mar 16, 2015 6:10 pm

Re: Solus3D Home cycle not running

Postby reify » Wed Oct 25, 2017 6:44 am

Any chance you're using a USB hub? Have you tried a different USB port on your computer?
User avatar
Jewelermdt
Solus Master
Posts: 776
Joined: Sun Jul 19, 2015 10:38 pm
Location: N.W. Florida
Contact:

Re: Solus3D Home cycle not running

Postby Jewelermdt » Thu Oct 26, 2017 3:36 am

In your Device Manager for the computer, check the properties for the USB's. They should be set to Always on. Don't let them go idle if unused. If using a laptop, power set to full, never sleep, no screen-savers, no hibernate.
kolovos700
Posts: 7
Joined: Sat Jul 20, 2019 1:57 pm

Re: Solus3D Home cycle not running

Postby kolovos700 » Sun Nov 03, 2019 4:15 pm

Hello,
My solus has stuck at the bottom after power off, it doesn't do anything
I have tried everthing i have read in the forum but not change.
Any help will be appreciated.
User avatar
Jewelermdt
Solus Master
Posts: 776
Joined: Sun Jul 19, 2015 10:38 pm
Location: N.W. Florida
Contact:

Re: Solus3D Home cycle not running

Postby Jewelermdt » Mon Nov 04, 2019 4:38 am

Are you saying it did the Homing cycle but stopped at the bottom?

Might be a bad switch. Or you got resin down between the plunger and tube and it won't allow it to press the switch.
kolovos700
Posts: 7
Joined: Sat Jul 20, 2019 1:57 pm

Re: Solus3D Home cycle not running

Postby kolovos700 » Mon Nov 04, 2019 8:47 am

yes i thing is switch .What you recommend me to do.
kolovos700
Posts: 7
Joined: Sat Jul 20, 2019 1:57 pm

Re: Solus3D Home cycle not running

Postby kolovos700 » Mon Nov 04, 2019 5:05 pm

Hi,
The switcher work fine.
after the build platform hit it is stops and doesn't go up.
User avatar
Jewelermdt
Solus Master
Posts: 776
Joined: Sun Jul 19, 2015 10:38 pm
Location: N.W. Florida
Contact:

Re: Solus3D Home cycle not running

Postby Jewelermdt » Tue Nov 05, 2019 4:29 am

First. With it stuck on bottom. Turn power off. Turn the screw so that it goes up and clears the vat. Take off build platform. Turn printer back on. Restart computer. Open contour. Go to setup under File tab. Click on box Go to controller. Run the home command.

So you are saying that it will home? That it will go down, hit the button and go back up? But when you put the platform on and try to print it goes down and stops?
kolovos700
Posts: 7
Joined: Sat Jul 20, 2019 1:57 pm

Re: Solus3D Home cycle not running

Postby kolovos700 » Tue Nov 05, 2019 6:41 am

Hi,
I have done the above recommendations the printer goes down hits the switcher and stays there (is not going up and the homing process never finishes).
The switcher works fine.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest